zaterdag 22 september 2012

Risotto pronto

Risotto is toch een culinair hoogstandje dat enkel door de beste kok gemaakt kan worden? Welnee! Deze risotto is smaakvol, goedkoop en prima te doen voor iedereen die kan snijden en roeren. Bovendien is risotto een studentproof gerecht, omdat je het voor 1 persoon kunt bereiden.

Ingrediƫnten (per persoon)

Halve ui
Stengel bleekselderij
Worteltje
400 ml kippenbouillon van 1 tablet
60 gram risottorijst

Bereiding

Snipper de ui. Maak het worteltje en de bleekselderij schoon en snijdt deze fijn. Fruit de groenten in 10 minuten in een koekenpan, hapjespan of wok op laag vuur in wat olijfolie of boter. Doe de rijst erbij en bak  een minuutje op middelhoog vuur. Vervolgens schenk je een scheut bouillon erbij en roer je totdat deze is opgenomen door de rijst. De scheut bouillon en het roeren herhaal je tot de rijst gaar is. De risotto is lekker met wat (Parmezaanse) kaas erover.

Variatie tips

Zit je een keertje iets minder krap bij kas dan kun je de risotto spannender maken door er cocktailgarnalen en bieslook door te roeren als de rijst gaar is (zoals op de foto). Ook kun je als je nog een restje witte wijn in de koelkast hebt staan, dit voor de bouillon erbij gieten. Dan wordt de rijst wat geuriger. Natuurlijk kun je ook zelf creatief zijn, want met risotto kun je eindeloos variĆ«ren. Buon appetito!







0 reacties:

Een reactie posten