dinsdag 2 oktober 2012

Kokos-limoen pudding

Dit toetje in een glaasje is leuk. Het ziet er chic uit, eet gemakkelijk en is super simpel om te maken. Je roert alleen een paar dingen door elkaar en stopt het in de oven.


Ingrediënten voor 6 glaasjes:

2 eieren
2 eierdooiers
20 centiliter zoete gecondenseerde melk
20 centiliter kokosmelk
100 gram gedroogde kokos
1 limoen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170*. Breek de eieren en de dooiers in een grote kom en voeg de gecondenseerde melk, de kokosmelk en de gedroogde kokos toe. Was de limoen en rasp een kwart (of meer, naar smaak) van de schil af. Pers het sap uit de limoen en roer het sap en de rasp goed door het mengsel.
Verdeel de pudding over 6 glaasjes. Zet de glaasjes in een ovenschaal, plaats de schaal in de oven en giet zo veel heet water in de schaal dat de glaasjes voor de helft in het water staan. Laat de custard ongeveer 15 minuten bakken in de oven. Laat goed afkoelen voor je het toetje serveert.

Dit recept komt uit het boek 'In een glaasje' van José Maréchal.

0 reacties:

Een reactie posten