vrijdag 5 oktober 2012

Eet geen Dierendag

Gister was het Dierendag en omdat ik geen huisdieren heb om te vertroetelen kookte ik zonder vlees. Ben ik ook een beetje lief geweest voor een dier door hem het ritje naar het slachthuis te besparen.
Het vegetarische gerecht is een soort lauwwarme pastasalade en is lekker herfstachtig door de paddenstoelen en walnoten.


Ingrediƫnten (voor ongeveer 3 personen):

  • Drie handjes rucola
  • 2 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • 1 aubergine
  • 250 gram champignons
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl tijm
  • 150 gram (volkoren) penne
  • Handje gehakte walnoten
  • Geraspte oude kaas

Bereiding:

1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Snijdt de ui in halve ringen, de aubergine in blokjes en de champignons in vieren.
3. Bak de groenten in 5 minuten bruin. Pers de knoflook erboven en bak 1 minuut mee.
4. Maakt een dressing van de olijfolie, azijn, mosterd en honing.
5. Leg op de borden een handje rucola en besprenkel met dressing.
6. Schep de pasta en tijm door de groenten en schep dit op de rucola.
7. Bestrooi het gerecht met walnoten, kaas en peper en zout. Eet smakelijk!

1 reacties:

Jonne zei

Ziet er heerlijk uit! Echt een herfstbordje met die kleuren!

Een reactie posten