zondag 16 september 2012

Vliegensvlugge Thaise Tahoe

'Hoe kan zo'n zompig, kaasachtig blok nou lekker zijn' dacht ik toen ik voor het eerst tofu zag. Niets bleek minder waar. Mijn huisgenootje was vandaag de culinaire student en probeerde dit recept uit de Allerhande uit. Het was een succes! Ze bereide de tofu (tahoe in het Thais) door deze te marineren en knapperig te bakken. Zo krijg je op een super lekkere manier veel proteïnen, goede vetten en calcium binnen. 

Ingrediënten (voor 2 personen)

- Een blok tofu van Vivera (In de verpakking zitten twee blokken die ieder apart verpakt zijn. Een verpakking kost maar €1,80).
- 1 paksoi in reepjes gesneden
- 1 rode paprika in stukjes gesneden
- 100 gram taugé
- 2 el (Chinese) sojasaus
- 2 el Thaise vissaus
- 2 el oestersaus
- 1 tl suiker

In plaats van de olie met knoflookaroma en chilipeper:
- 1 fijn gehakte chilipeper 
- 2 teentjes fijn gehakte knoflook 
- 5 eetlepels olijfolie

De sauzen kun je in de supermarkt vinden, maar zijn goedkoper bij een Toko. De eerste keer lijken ze duur in aanschaf, maar je doet er erg lang mee en ze zijn lang houdbaar.

Bereiding

Snijdt de tofu in blokjes en marineer deze in 2 el olijfolie en de sojasaus. Verhit in een wok de rest van de olie en bak de tofu bruin en knapperig. Schep de tofu uit de pan en fruit in de olie de knoflook en chilipeper. Voeg de paprika toe en bak deze in 5 minuten beetgaar. Voeg de paksoi en tauge toe en laat deze 2 minuten meebakken. Roer als laatste de vissaus, oestersaus, suiker en de gebakken tofu erdoor. Het is lekker met  rijst of noodles.






1 reacties:

Ilse zei

Deze was ook heel lekker en snel! Was alleen de oestersaus vergeten en zelfs zonder dat smaakte het heel lekker.

Een reactie posten