zaterdag 15 september 2012

Hartige Pannenkoeken Variatie

In de zomervakantie ben ik naar het Sziget festival geweest in Boedapest. Dit is niet alleen een fantastische plek vanwege de sfeer, muziek en de mensen, maar ook omdat ze er geweldig eten verkopen. Een van de lekkerste dingen vond ik de hartige pannenkoeken 'Mexican style' en 'Italian style' en daarom heb ik deze proberen na te maken. Het resultaat leek aardig goed op het origineel en ik waande me weer even heerlijk op het festival. Twee pannenkoeken per persoon bleken voldoende voor een stevige avondmaaltijd. Als je het zelf wilt proberen:

Beslag voor 8 pannenkoeken:

1 ei
500 ml melk
250 gram bloem
snufje zout

Beleg voor 4 'Mexican style' pannenkoeken:

8 plakjes salami
2 tomaten in plakjes gesneden
1 blikje mais
1 blikje kidneybonen
geraspte kaas
bekertje creme fraiche
ijsbergsla
chilipoeder

Beleg voor 4 'Italian style' pannenkoeken:

2 bolletjes mozzarella in plakjes gesneden
2 tomaten in plakjes gesneden
4 eetlepels pesto
4 handjes rucola

Bereiding

Meng de bloem, melk, ei en zout tot een glad pannenkoekenbeslag. Maak een koekenpan goed warm en smelt voldoende boter in de pan zodat de hele bodem is ingevet. Gooi een volle soeplepel beslag in de pan en zorg dat de hele bodem bedekt is. Als de bovenkant van de pannenkoek droog is draai je het vuur laag en begin je met het beleggen van een helft van de pannenkoek. Bij de 'Mexican style' begin je met 2 plakjes salami, dan een halve tomaat, el mais, el bonen, wat kaas, handje sla, wat chilipoeder en als laatste een el creme fraiche. Bij de 'Italian style' begin je met een halve bol mozzarella, dan een el pesto, halve tomaat en als laatste een handje rucola. Laat vervolgens de onderkant van de pannenkoek mooi goudbruin bakken, vouw de niet-belegde helft van de pannenkoek over het beleg en smullen maar!



0 reacties:

Een reactie posten