dinsdag 11 september 2012

Hartverwarmende Linzensoep


De herfst is in aantocht en deze linzensoep is lekker verwarmend door de gember, kaneel en peper. De linzen in de soep zitten boordevol vezels, waardoor je lang verzadigd blijft. Daarnaast neemt je zin in zoetigheid af, omdat de linzen insuline pieken voorkomen. Dat komt goed uit gezien de pepernoten nu al (!) in de winkels zijn en de winterkilo's op de loer liggen.



Ingrediënten (voor 6 à 8 kommen soep):

400 gram rode linzen
1 blik (400 gr.) kikkererwten
1 blik (400 gr) tomatenblokjes
1 gesnipperde ui
3 stengels bleekselderij in stukjes gesneden
2 wortels in stukjes gesneden
1 liter groentebouillon
2 tl. gemalen komijn
1 tl. gember
1 tl. chilipoeder
twee handen gehakte verse koriander

Alle ingrediënten zijn bij een Turkse supermarkt gekocht en de pan soep koste in totaal ongeveer 6 euro. Dit komt neer op een hoofdmaaltijd (de soep vult zeer goed) van 0,80 à 1 euro per persoon.

Bereiding:

Fruit de ui, bleekselderij en wortel in olijfolie in een hapjespan of soeppan. Laat dit op laag vuur in 10 minuten 'smelten'. Voeg de gemalen komijn, gember en chilipoeder toe en bak even mee. Doe de linzen, kikkererwten, tomatenblokjes en bouillon erbij en verwarm zachtjes tot het kookt. Pureer de soep grof en serveer met verse koriander.

Op de foto is deze soep geserveerd met pita broodjes van spelt en hummus

1 reacties:

Ilse zei

Heerlijke soep dit!

Een reactie posten